Beoordeling

Informatie over de beoordelaar

De beoordelaars zijn individuelen die aangesloten zijn bij Treibball Academie & Competitie en die opgeleid zijn tot minimaal kynologisch instructeur en aangetoond voldoend ervaring hebben in Treibball qua lesgeven of beoefenen.

De selectie van de beoordelaar is anoniem, je zult dus niet weten wie je video beoordeeld heeft. Video’s zullen toegewezen worden afhankelijk van het aantal video’s, in een willekeurige volgorde.

Het proces en de regels voor beoordelen en scoren

Nadat je video ingestuurd is wordt het willekeurig toegewezen aan een anonieme beoordelaar. Afhankelijk van hun beschikbare tijd kost het hen 5-7 werkdagen voordat je je resultaten ontvangt. Soms kan het tot 14 werkdagen duren. We doen er alles aan om je video zo snel mogelijk te verwerken.

Naast de feedback die je krijgt of je wel of niet een certificaat verdiend hebt krijg je ook feedback op je video. Met name als een inzending “niet behaald” beoordeeld is. De beoordelaar zal je nuttige commentaar geven dat je kan toepassen in je toekomstige video inzendingen.

Behaald/Niet behaald

Elke video inzending zal de beoordeling “behaald” of “niet behaald” krijgen. Het programma is ontworpen om perfectheid te bereiken in training, niet een minimaal niveau van acceptabel. Alle oefeningen binnen een niveau moeten correct uitgevoerd zijn en volgens de criteria die beschreven zijn.

De criteria worden beschreven bij de oefeningen voor elk niveau. Wat betreft de criteria proberen we zo zwart-wit mogelijk te zijn, maar realistisch gezien is dat niet altijd mogelijk. Was dat perfect achter de bal of zat de hond iets scheef? Heeft de handler een kleine beweging gemaakt die toch invloed had voor de hond?

Focus op het uitvoeren van elke oefening zoals beschreven en indien beschikbaar zoals in de voorbeeldvideo. Als je twijfelt, laat de beoordelaar het niet zelf invullen! Als je afwijkt leg uit waarom en lever bewijs. Bij twijfel mag je altijd contact opnemen.

Informatie over meerdere pogingen

Je mag een oefening zo vaak inzenden als je zelf wilt tot je een “behaald” hebt gekregen. Je kunt jezelf geld besparen door je best te doen en enkel video’s in te zenden die het gaan halen!

Je moet betalen voor ELKE video die je instuurt, bekijk dus zeker de beoordelingscriteria voor elke oefening goed VOOR het insturen. Elke inzending wordt beoordeeld, daar betaal je voor. Als je een “niet behaald” hebt gekregen en je stuurt nog een video in moet je ook opnieuw betalen.

Je mag zo vaak inzenden als je wilt maar we geven slechts een “behaald” per certificaat. Als je al een oefening gehaald hebt, verzoeken we je niet een tweede video in te sturen. Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk video’s beoordelen. Heb je een oefening gehaald, train voor het volgende niveau en werk naar je allround titels!